jongensnamenmeisjesnamen

Jongensnamen

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meisjesnamen

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Jongensnamen, A tot Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meisjesnamen, A tot Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Zoeken op lengte

Jongensnamen
Meisjesnamen

Zoeken op lengte

Jongensnamen
Meisjesnamen

Kado met naam

Kado met naam

Gratis zwanger box

Gratis Zwanger Box

Gratis blije doos

Gratis Blije Doos

Anna - betekenis en populariteit

Betekenis Anna
Betekenis genadig
Herkomst Latijnse naam
Geslacht meisjesnaam
Reacties Lees alle reacties op de naam Anna

Wat betekent de naam Anna?

De betekenis van de naam Anna is "genadig". De naam Anna is een van herkomst "Latijnse naam". Meestal wordt de naam gebruikt als een meisjesnaam. Onderaan deze pagina staan reacties van anderen op de naam Anna.

Meer over de naam Anna

Anna komt van de Hebreeuwse naam Hanna, wat genade of lieflijke betekent. Anna zou de moeder van de maagd Maria zijn, alleen komt de naam niet in de bijbel voor. Anna is al jaren zeer populair. Niet alleen in Nederland, maar ook in Rusland, Amerika, Italie, Belgie, Spanje, Hongarije, Noorwegen en Oostenrijk is de naam al jaren heel erg populair en staat vaak in de top 10 van meest gekozen namen. 

Anna zou daarom ook heel goed passen in gezinnen met ouders van een verschillende nationaliteit. In heel veel talen is de naam goed uit te spreken en bijna overal is het een bekende naam. In de literatuur kennen we Anna Karenina (Tolstoy), maar ook voor de kleintjes is er een Anna, namelijk de Anna uit de fim Frozen.

Hoe populair is de naam Anna?

Het jaar 2016 was voor de naam Anna het beste jaar. Dat jaar werden er 665 meisjes geboren met de naam Anna en stond de naam op positie 1 van de top 100 meisjesnamen. Bekijk de volledige top 100 meisjesnamen in 2016.

In het overzicht hieronder kan je zien in welke jaren de naam Anna nog meer in de top 100 meisjesnamen stond. Ook kan je zien hoe vaak de naam Anna in totaal gekozen is dat jaar.

Populariteit Anna, top 100 jaren

Rank de naam Anna

Vind je de naam Anna (uit West-Europa) leuk? Laat ons dit weten door deze naam bovenaan 1 tot 5 punten te geven! Met jouw hulp kunnen we achter de populairste namen komen.

Huidige ranking van de naam Anna: 3.6 (54 stemmen)

Reacties op de naam Anna

Laat weten wat jij vindt van de naam Anna in een reactie hieronder!