jongensnamenmeisjesnamen

Jongensnamen

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meisjesnamen

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Jongensnamen, A tot Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meisjesnamen, A tot Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Zoeken op lengte

Jongensnamen
Meisjesnamen

Zoeken op lengte

Jongensnamen
Meisjesnamen

Kado met naam

Kado met naam

Gratis zwanger box

Gratis Zwanger Box

Gratis blije doos

Gratis Blije Doos

Alle weken van de zwangerschap


2 weken zwanger Artsen en verloskundigen berekenen de duur van de zwangerschap vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Vanaf die dag ben je dus volgens deze berekening al 'zwanger', terwijl de daadwerkelijke bevruchting pas over twee weken plaatsvindt.
3 weken zwanger Ben je 3 weken zwanger dan vindt deze week de conceptie plaats en wordt je eicel dus bevrucht! Vanaf het moment dat de spermacel samensmelt met de eicel staan alle unieke genetische gegevens over jouw baby al vast. Niet alleen het geslacht, maar ook al de kleur haar en kleur ogen.
4 weken zwanger Ben je 4 weken zwanger dan is de bevruchte eicel zich druk aan het delen en is inmiddels in de baarmoeder aangekomen. Misschien voel je de gevolgen van het zwangerschapshormoon al een beetje.
5 weken zwanger In week 5 van de zwangerschap is het embryo nu zo groot als een rijstkorreltje. Jij merkt deze week waarschijnlijk dat je overtijd bent, dus tijd voor een zwangerschapstest!
6 weken zwanger Ben je alweer 6 weken zwanger dan heeft het embryo nu de vorm aangenomen van een soort garnaaltje van ongeveer 5mm lang. Het hartje begint deze week al te kloppen!
7 weken zwanger De baby is nu zo'n 12 mm lang. Ben je zeven weken zwanger dan zijn de armen en benen al duidelijk te onderscheiden. Je baarmoeder is nu al flink aan het groeien en drukt op je blaas waardoor je vaker naar de wc moet.
8 weken zwanger De baby is nu ongeveer zo groot als een hazelnoot. Tijdens deze week is vooral het hoofdje zich erg aan het ontwikkelen. De staart van het embryo is nu bijna helemaal verdwenen Je lichaam produceert nu hormonen die je baarmoeder laten ontspannen waardoor je baby goed kan groeien.
9 weken zwanger De baby is in week 9 van de zwangerschap zo'n 2,5 cm lang, ongeveer de grootte van een walnoot. Deze week ontwikkelen de gewrichten knie, elleboog, schouder, enkel en andere lichaamsdelen zich erg hard.
10 weken zwanger Als je 10 weken zwanger bent dan is de baby nu ongeveer 4,5 cm lang en weegt rond de 5 gram. De teentjes en vingertjes zijn al helemaal ontwikkeld! het hoofdje van de baby is erg groot in verhouding tot de rest van het lichaam.
11 weken zwanger De baby is nu zo'n 5,5 cm lang en weegt 8 gram. Vanaf deze week noem je de baby geen embryo meer maar een foetus. De baby kan al bijna beginnen met duimen omdat rond week 11 van de zwangerschap de vliesjes tussen de vingertjes verdwijnen waardoor deze vrij kunnen bewegen.
12 weken zwanger De baby weegt alweer 15 gram en is nu ongeveer 6 cm lang. De piepkleine niertjes beginnen het vruchtwater dat de foetus doorslikt te verwerken tot urine.De ogen zijn aan het verschuiven en hebben na 12 weken zwangerschap de definitieve plek al bijna bereikt.
13 weken zwanger In week 13 van de zwangerschap is de baby ongeveer 7 cm lang en 25 gram zwaar. De baby is nu in principe helemaal compleet, hij moet alleen nog maar groeien, groeien en nog eens groeien. De organen moeten zich ook nog verder ontwikkelen.
14 weken zwanger De baby is nu zo'n 9 cm lang en weegt rond de 40 gram, hij is nu dus zo groot als een vuist. De baby oefent in de buik al volop de spieren in zijn gezicht door bijvoorbeeld te fronsen en te glimlachen.
15 weken zwanger De baby is nu 11 cm lang en weegt zo'n 75 gram. De baby oefent al flink wat bewegingen met zijn armen en benen al zal het nog een tijdje duren voor die bewegingen voor de moeder ook te voelen zijn.
16 weken zwanger Deze week is de baby zo'n 15 cm lang en weegt ongeveer 100 gram. De wimpertjes en wenkbrauwen komen deze week tevoorschijn.Het is te hopen dat je zelf weer iets meer energie in je lichaam voelt.
17 weken zwanger De baby is alweer zo'n 18 cm lang en weegt ongeveer 175 gram. Achter gesloten oogleden wordt er flink geoefend met het draaien van zijn oogjes.
18 weken zwanger De baby is zo'n 18 cm lang en weegt rond de 200 gram. De ogen en oren komen deze week op de definitieve plek van het hoofd terecht. Slaap je op je buik dan is de kans groot dat dit nu al niet meer zo lekker gaat.
19 weken zwanger In week 19 van de zwangerschap wordt de baby ongeveer 20 cm lang en weegt rond de 220 gram. Op het hoofdje begint het hoofdhaar langzaam maar zeker zichtbaar te worden.
20 weken zwanger De baby is alweer 25 cm lang en weegt rond de 300 gram. Hij moet dus nog ongeveer twee keer zo lang worden tot de bevalling, en nog wel 10 keer zo zwaar!
21 weken zwanger De baby weegt nu zo'n 400 gram en is ongeveer 26 cm lang. Week 21, dus over de helft, je hebt nog maar 19 weken te gaan. Je kan je baby steeds vaker voelen, ook als hij of zij last heeft van de hik. Het is ook weer tijd voor een echo.
22 weken zwanger De baby is nu ongeveer 28 cm lang en weegt ongeveer 440 gram. De komende tijd wordt vooral veel energie in het ontwikkelen van de organen gestoken.
23 weken zwanger Ben je alweer 23 weken zwanger dan is de baby rond de 30 cm lang en weegt ongeveer een pond. Je baby oefent nog steeds allerlei reflexen, bijvoorbeeld het ademhalen, zuigen en slikken.
24 weken zwanger In week 24 van de zwangerschap weegt de baby ongeveer 575 gram en is nu rond de 31 cm lang. Het gewicht zal de komende tijd razendsnel toenemen want de baby legt een vetreserve aan voor na de bevalling.
25 weken zwanger De baby weegt nu zo'n 700 gram en is ongeveer 33 cm lang. Nu hij steeds groter wordt zullen zijn bewegingen ook goed te voelen zijn! Het is nu nog maar ongeveer 15 weken tot de uitgerekende datum.
26 weken zwanger Deze week weegt je baby ongeveer 800 gram en is hij zo'n 34 cm lang geworden. Doordat de zenuwen in de oren steeds verder ontwikkeld zijn kunnen geluiden steeds beter worden herkend door de baby. Rond week 26 van de zwangerschap is er een goede kans dat je steeds meer last van hoofdpijn gaat krijgen.
27 weken zwanger De baby is nu ongeveer 875 gram zwaar en is ongeveer 34 cm. Zo rond deze week zullen de oogleden voor het eerst open gaan! Er gebeurt natuurlijk veel meer in week 27.
28 weken zwanger Je baby groeit en groeit en zal al rond de 1000 gram zijn. De zintuigen zijn allemaal al bijna af en worden al flink getest door de baby. Het zou kunnen zijn dat je rond deze tijd last krijgt van brandend maagzuur.
29 weken zwanger De baby is alweer 1100 gram zwaar en 38 cm lang. De komende tien weken wordt je baby nog drie keer zo zwaar! Pas je nog in je schoenen na 29 weken zwangerschap? Je gaat namelijk steeds meer vocht vasthouden.
30 weken zwanger Deze week is de baby zo'n 40 cm lang en weegt 1400 gram. De baby brengt 80% van de dag slapend door. Dit is een spannende week want er gebeurt van alles. Misschien wordt het nu ook tijd om over een aantal praktische zaken na te denken.
31 weken zwanger De baby weegt rond de 1700 gram en is 41 cm lang geworden. Door de gewichtstoename wordt de huid wat strakker getrokken. Ook zal je merken dat in week 31 de bewegingen van de baby (waarschijnlijk) minder heftig worden.
32 weken zwanger De baby is nu ongeveer 42 cm lang en weegt rond de 1800 gram. Op de longen en de spijsvertering na is de baby klaar voor de bevalling! Maar het is verstandiger als hij nog minstens zes weken op zijn plaats blijft.
33 weken zwanger Ben je 33 weken zwanger dan weegt je baby alweer rond de 2000 gram en is ongeveer 43 cm lang. Langzaam maar zeker neemt de baby zijn definitieve positie in. Al kan deze positie pas echt niet meer veranderen als hij ook is ingedaald.
34 weken zwanger De baby is ongeveer 44 cm lang en weegt rond de 2200 gram. De longen zijn bijna helemaal gerijpt. De baby heeft al een overlevingskans van 99%! Mocht je kindje nog niet zijn ingedaald na 34 weken zwangerschap, dan is er nu nog geen reden tot zorgen!
35 weken zwanger 5 pond weegt de baby deze week alweer en hij is ongeveer 45 cm lang. Je baby is nu echt bijna klaar voor de bevalling, zijn enige taak is nog om flink aan te komen!
36 weken zwanger Je baby is nu echt bijna klaar voor de bevalling, zijn enige taak is nog om flink aan te komen! Zeer waarschinlijk is de baby ondertussen ingedaald en ligt in zijn of haar vaste positie.
37 weken zwanger 3000 gram weegt de baby alweer en 47 cm lang is hij gemiddeld. Vanaf deze week hoef je voor de bevalling niet meer naar het ziekenhuis, een gezonde baby kan nu ook prima thuis geboren worden.
38 weken zwanger De baby weegt nu zo'n 3300 gram en is 48 cm lang. Vanaf deze week is hij officieel voldragen! Als je baby deze week geboren wordt, zal hij de eerste week waarschijnlijk iets afvallen.
39 weken zwanger De baby komt nu niet veel meer aan, met ongeveer 100 gram erbij weegt hij nu zo'n 3400 gram. Hij is nu ongeveer 49 cm lang. De groeispurt van je baby is voorbij en alleen de hersenen zullen voorlopig nog blijven groeien.
40 weken zwanger Tijd voor de bevalling? Of blijft hij voorlopig nog even op zijn plaats? Blijf niet zitten wachten maar probeer waar het kan afleiding te zoeken. Verwacht niet dat de baby precies op de uitgerekende datum komt want dit is maar bij 5 % van de gevallen het geval.